Alfa-TV kaatui

Ilomantsin asioiden käsittely jälleen sensuurin alla, kertoo erikoistoimittajamme ”Tina” Hattunen

On tapahtunut se mitä eräät meistä osasivat odottaa. Missään tiedotusvälineissä täällä valtamedian hallinnan alaisuudessa Ilomantsin asiat eivät pääse esille. Paikallislehteä peukaloidaan, nettisaitit kyykkäävät odottamattomasti, uutiset ”katoavat” matkalla toimittajilta lehtien sivuille tai radion eetteriin, kuten minulle on asiaa kysyessäni useasti vastattu. Mediapimento on joillekin tahoille erityisen merkittävä asia.

Nyt kun Pogosta saatiin keinoteltua TV-ruutuihin saakka, sensuurikoneisto pani ison vaihteen silmään. Valitettavasti Ilomantsin pimentäminen mediataivaalta katsottiin tärkeämmäksi kuin tusinan yhdentekevää, mutta viatonta tosi-tv ohjelmaa ja muutama muu keskustelu- tai viihdesarja. Meidän ulostulomme varjostamiseksi pimennettiin kokonainen kanava. Kuka uskoo, että vakavarainen ja näyttävästi toimiva, omarahoitteinen televisioyhtiö keikahtaa noin vain yllättäen? Valtamedian tökerö sumutus ei estä näkemästä tilanteen todellista vakavuutta.

Oikea kysymys ei ole miksi Pogosta haluttiin vaientaa, vaan kuinka pitkälle valtamedia on valmis menemään jatkossa? Onhan selvää että Pogosta etsii jonkun muun väylän ihmisten tietoisuuteen. Jos jaksot syötetään youtubeen vapaasti ladattaviksi, huomaammeko seuraavaksi että ko palvelun serverihallit tuhoutuvat drone-iskuissa? Ehkä hedelmällisintä olisi juonitella Pogosta Ilomantsin kunnan sivuille…

En usko että Pogostan luojilla riittää rohkeutta hakeutua Fox-kanavalle tai johonkin muualle riippumattoman median piiriin. Ei heillä ole kanttia edes tuoda julki tätä tosiasiaa Alfa-TV:n kohtalosta, onneksi itselläni on julkaisuoikeus näille Pogosta-TV:n sivuille. Tämä teksti tuskin kauan kelluu eetterissä ennen kuin sensuuri iskee. Oma asemani tosin kestää myös täsmäiskentää, esimerkiksi tätä artikkelia kirjoitan oman kiinteistöni kellaritiloissa, joiden seinämiä olen vahvistanut ylimääräisellä teräsbetonivalulla sekä vuoraamalla sisäpinnan kauttaaltaan tuuman vahvuisella lyijylevyllä. Tämä kohtio lienee ainoa koko Ilomantsissa, jonne kuukiven säteily tai 5G-voimat eivät yllä, eikä lokaatiooni tehoa myöskään alle 500 kg:n lentopommi tai kevyt dronehärpäke.

Jatkan taistelua kunnes kaikki on menetetty. Alfa-TV:n kaataminen oli kova isku meille, mutta kovempi menetys valtamedialle – ja olettaisin että jostain kovalevyjen kätköistä Pogosta-sarja on edelleen kaivettavissa esille. Jollei muuta keinoa ole, lupaan nauhoittaa sen EMS-iskun kestävälle VHS-kasetille, sekä lähden itse eturintamaan eli tulen esittämään Pogosta-sarjaa Non-stop-näytöksinä liikkuvan videolaitteen avulla. Olen jo asentanut 38″ kuvaputkiTV:n sekä kaiutinlaitteen ajoneuvoni takaikkunaan ja modifioinut sähköjärjestelmää siten, että pystyn moottorin käydessä pyörittämään VHS-nauhuria ja näinollen esittämään ohjelmaa nopeasti muuttuvissa lokaatioissa.

Rohkeimmat eivät vaikene. Pogosta TV elää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *